Saturday 26 November 2011

Valla eelarvest ja selle kujunemisest ning lasteaiatasudest

Mitmes suhtluskanalis oleme intensiivselt arutanud lasteaiatasu suurendamise üle. Oma sisult tähendab see arutamist valla eealrve üle ja seda ei ole võimalik eelarve kontekstist lahti rebida, nagu seda püaütakse esitada.
Samuti küsitakse ikka ja jälle selgitusi, miks ikka lasteaiatasu tõuseb. Neid selgitusi on antud, aga küsitakse aina juurde.
On meeldiv, et arutame sedavõrd tõsiselt ja põhjalikult valla eealrve üle. Selle arutelu jätkuks kirjutasin asja kohta pikema loo: Valla eealrvest ja selle kujunemisest ning lasteaiatasudest. Loe seda ja arutame edasi.

2 comments:

  1. Selle teema arutelu on jätkunud Facebooki Rae Valla grupi lehel. Seega kel huvi peaks ennast seal liikmeks taotlema.

    ReplyDelete
  2. Olen pakkunud, et võiks teha ettepanekuid valla eelarve osas, samuti uuel aastal menetlusse tuleva ehitusmääruse osas.
    Püüan igasuguse infoga valla kohta kursis olla. Anonüümne foorum püüab luua muljet, et ettepanekutega ei arvestata samas ühtegi ettepanekut tegemata.
    Meenutan ja mõni külavanem võiks kinnitada, et valla teede nimekirja ja talihoole alla kuuluvate teede määruse kohta küsisin mitu kuud külavanematelt ettepanekuid ja neid ka saime ning suuremat osa ettepanekutest ka arvestati. Arvestamata jäid vaid kellegi puhtalt isiklikust huvist ja teiste suhtes ebavõrdsed ettepanekud. Talihoole teede mahtu suurendati nende ettepanektue alusel väga palju võrreldes esialgse eelnõuga. Samuti on olnud ka mitmete teiste eelnõudega.
    Kahjuks ei vaevuta eelnõudesse süvenema. Siis on muidugi lihtsaim lahmida, et niikuinii ei arvestata ja nii ennast rahustada ja poliitikat teha.

    ReplyDelete