Wednesday 15 December 2010

Meil Mõigus sirgus kuuseke

Äkki oskab keegi selgitada mis seal Mõigu jõulukuusega juhtus? Toodi kohale, viidi ära... Külajutte on kuuldud palju, aga mis tegelikkuses?

1 comment:

  1. Tere

    Võin selgitada.
    Vallas olid paigaldatud nii Lagedile, kui Mõigu majade vahele kuuse jaoks maa sisse metall hülsid. Lagedile kuuse paigaldamisest olin Lagedi elanike poolt informeeritud varem, aga Mõigu kuusest ei olnud varem teadlik teadlik.

    Otsustasime, et paigaldame kuuse Lagedile. Sai kuusk välja otsitud ja maha võetud. Saatsin töömehed Lagedile puhastama kuuse paigaldamise platsi, mis asetses ühistu territooriumil. Kuuse paigaldushülsi otsides selgus, et vee- ja kanalisatsiooni paigaldajad olid selle üles kaevanud, millest Lagedi elanikud mulle kuuske nõudes ei rääkinud.

    Kuusk oli maha võetud ja asus auto peal, pidin leidma teise lahenduse. Eelmisel õhtul 7.detsembril helistas mulle üks Mõigu kodanik ja kurtis, miks neil see aasta kuuske ei ole. Selle peale otsustasin panna see kuusk üles Mõigu majade vahele. Saatsin mehed järgmist kuusejalga välja kaevama. Korras, kuuse paigalduse hülss oli olemas. Saigi paigaldatud kuusk, aga oh häda, maa oli nii pehme, et kuusk ei seisnud püsti, kukkus pikali ja maa seest tuli ka välja sinna paigaldatud kuusejalg.

    Paari päeva pärast pidi tulema suurem külm, seepeale kaevasime selle kuuse jala maha tagasi ja jätsime kuuse ka sinna maha, et mitte teda edasi-tagasi vedada. Külma ei tulnud, olukorrast tegi keegi delfis artikli, et kuusk toodi ja visati sinna. Järelikult tuli kuusk sealt ära viia, kuna pehme maa sisse paigaldatud kuusejalg seda kuuske üleval ei hoia. Aktiivne Mõigu kodanik nõudis pool kanti betooni, et me valaksime selle kuuse maasisse kinni, kuid see mõte oli apsurdne.

    Järgmisel aastal tuleks küladesse ja alevikesse istutada kuused, mida võiks kasutada jõulupuuna. Oleme seda kuuskede istutust juba plaaninud teha sel kevadel.

    Ülo Timuska

    ReplyDelete