Tuesday 16 November 2010

Peetri küla, Peetri tee 19 talu rekonstrueerimine

Tere,

Palun IRL Rae osakonna seisukohta ja Rae valla volikogu IRL fraktsiooni toetust järgmise probleemi lahendamisel.

Peetri külas töötab Peetri kõrts ja selle kõrval autoremonditöökoda. Tegemist on küla inimestele suunatud teenustega mida osutab Vigo Kumari perekond. Tegemist on küla arengule väga vajalike teenustega.


Omaniku soov:
Teostada ehitiste rekonstrueerimine ja laienemine. Eesmärk - laiendada Peetri Kõrts ja ehitada külasaun. Mõlemad tegevused on Peetri külale vajalikud ja kasulikud.

Lisainfo

1. Tegemist on kogukonnale vajalike teenuste arendamisega
2. Tegemist on küla väikeettevõtluse arendamisega
3. Tegemist on töökohtade loomisega
4. Tegemist on perekonnaga kes on kohalikele tuntud kui abivalmid ja omakasupüüdmatud inimesed

Lugupidamisega,
Jüri Kivit

3 comments:

  1. Saan asjast aru nii.

    Vallast taotleti projekteerimistingimusi talu renoveerimisprojekti koostamiseks.

    Projekteerimistingimusi ei väljastata detailplaneeringu kohustusega alal nagu seda Peetri küla on.

    Seal on projekteerimise aluseks kehtiv detailplaneering. Minu mäletamist mööda on Peetri tee 19 olemas kehtiv detailplaneering.

    Saan aru, et ehitusalust pinda soovitakse suurendada enam, kui seda näeb ette kehtiv detailplaneering, samuti pole planeeringus käsitletud tee laiendamist.

    Seega on vajalik seal esmalt koostada uus detailplaneering, mille koostamise käigus lahendatakse avalikult kõik küsimused – tee laiendamise vajadus, krundi täisehituse suurendamine, hoonete tehnovarustus, omaniku ja naabrite huvide arvestamine jm. oluline.

    Usun, et nii ka vallas selgitati.



    Helle Kulbas

    ReplyDelete
  2. Nüüd siis Kumariga räägitud ja alus läbirääkimisteks loodud. Kehtivat DP-d sellel kinnistul ei ole. Seadusliku lahenduse leimiseks tuleks korraldada IRLi osakonna liikmete, vallaspetsialistide ja omaniku kohtumise. Selle lubas orgunnida Priit Põldmäe.

    ReplyDelete
  3. Probleem sai lahendatud. Imekombel keegi ei viitsi asja kommenteerida, kuigi oli lubatud. Detsembris toimus maaomaniku kohtumine vallaametnikega. IRLi poolt olid kohal Tarmo Toomet ja Priit Põldmäe. Leiti lahendused mis sobisid nii vallale kui maaomanikule.

    Asja kurb pool - küsimuse lahendamiseks oli vaja vallaametnikel natuke süveneda probleemi ja ilmutada soovi vallaelaniku aidata. Selle asemel saadeti inimene viisakalt kuu peale. See mis oleks võimalik lahendada 2 nädalaga nõudis 9 kuud. Siiralt loodan et see jääb viimaseks bürokraatliku juhtimise näiteks Rae vallas IRLi juhtimise kestel.

    ReplyDelete